Monday, November 22, 2010

Iftar Jama'ie Sakan Kuning

Alhamdulillah.
baru lepas iftar jamie.
dengan penduduk sakan kuning yang best.
asyik makan je budak-budak sakan kuning ni.
mana lah tak naik berat.
lepas tu,sibuk diet pulak.hehe.(bukan saya)

today's menu-simple but nice.
menggunakan sepenuhnya daging-daging sedeqah qurban Permai.
dan juga lebihan bahan-bahan masakan open house aidil adha hari tu.

hasilnya....


simple.



daging blackpepper



telur dadar serunding


agar-agar santan.

Alhamdulillah.
rezeki kami hari ni.
moga Allah berkati.
^_^





6 comments:

dR. zHaFiR al-MaLiziYyi said...

bale la korang,,asyik makan je. seb baik iftor...
nanti jadi..dot dot dot...hehehe

`Izzati Idris said...

jadi ape??
makan x salah kan?
=p

aLiYaH aHmAd said...

kenapa korang sangat hebat dalam bab2 memasak ni
sila perturun ilmu pada aliyah ahmad bahari =)

dR. zHaFiR al-MaLiziYyi said...

yelah...masak tapi bagi org mkn. hehe :)

nazreiy said...

1)oi, cane nak wat daging blek peper tu ha? daging kat umah aku tak tersentuh lagi sbb x tw nak wtpe. 2)mne dpat santan?
3)tunjuk kt blog je?

`Izzati Idris said...

naz;t aq post resepi yep.ye lah.tunjuk kat blog je mampu.sebab dh abes.santan?bawak dr msia.kat arabella pun belambak.~

aliyah;hehe.mai la dtg sakan kuning.

zhafir;bagos la.dpt pahala. =p