Saturday, November 27, 2010

AWAK.DAH.TAK.MUDA.LAGI.

hehe.
the title is a respon to Shidah's entry.
Welcome to the club Shidah!
semoga iman kamu bertambah,
seiring dengan peningkatan usia.
hoping you to have a blissful life ahead.

dari form 1 kite kenal,
sampai la sekarang.
ni kot first time kita celebrate birthday awak sama-sama.
kat jordan tanah syam ni.
ye lah,
birthday awak hujung tahun sangat.
dah cuti sekolah masa tu.
bukan sengaja tak nak sambut kan?
hehe

ok lah,
let the pictures talk.


the cheesecake.
dibuat dengan penuh kasih sayang oleh kami.
^_^



menu kami~
nasi impit + masak lodeh
spagetti bolognaise
cheesecake
getuk ubi
kami suka masak dan makan.
ya,saya tak menafikan hakikat itu.
=p

masak lodeh.
jangan tanya kenapa kami masak makanan ni.
sungguh,mood merindui makanan raya malaysia tak abes lagi.



hanan,
ni lah kuih getuk ubi.


close-up.
yg kaler oren itu,carrot parut.
menggantikan kelapa parut yang amat susah utk didapati di jordan ini.

the making of cheesecake.

yummy!!


the last pieces.
suka berebut-rebut part ni.
sebab orang cakap.
kalau dapat makan part ni,dapat suami soleh.
(tak tau betul ke tak)
hehe

kawan-kawan yang saya sayang.

birthday girl,
semoga kamu gembira dengan hadiah kami yang tak seberapa ni.
semoga ukhuwah ini kekal,diredhai Allah.



notakaki:  kepada yang tak sempat merasa ciskek itu.maaf ye.lepas exam ni kita buat lagi. =) [doakan kami,kanak-kanak first year untuk exam kali ni]







10 comments:

nazreiy said...

sumpah aku jelez! buat sndri?? wah..ari tu kami smbut b'day minul pun beli kek kt kdai je..
jap2, mne ko dpt sntan ha? agak aneh d situ.. xkn bekal dri m'sia x abes lg kot...wa, kalaulah aku pndai msak...nmpak mcm sdap...waa~
jelez3!!!

p/s:ok, lpas exam aku tnggu kek tu...hihi

`Izzati Idris said...

naz;kek kat sini tak sedap sangat la.thats why kiteorg buat sendiri.puas hati.hehe.santan tu,banyak je lg bekal dari malaysia.ramai kan yg bwk.bukan hari2 masak guna sanatan pun.btw,banyak la weh jual santan kat sini.arabella,bab janubi,etc.tp mahal sket la kot.err,notakaki itu x ditujukan utk ko sbnrnye.hehe.jgn mrh. =p

Nur Rashidah said...

zati!!!!
hehe...thanks sgt2...sedap giler kek tu..
yea!!! i already have joined u in the 18th club...
may ukhwah last 4 eva...sayang kamu...muahhh..hehe.

frhnad said...

i was there!! haha.

i look fat... uhuk3. :\

azwan wahab said...

ni blog bakal doktor gigi ka bakal chef?

`Izzati Idris said...

dua-dua pun boleh.hehe

-hazen said...

eh bukan makanan last dapat bini solehah ke?

`Izzati Idris said...

hazen;owh.ade jugak ke?tak pelah.nak dapat yg solehah,kena jadi soleh dulu.sebaliknya juga.tu yg lg penting kot. [knape aku ckp pasal kawin ni. =_=]

aLiYaH aHmAd said...

izzati
kite kena blaja masak2 dr izzati ni
nanti kelas az zikr seterusnya bgla ape2 recipe kat kte k

`Izzati Idris said...

alamak.
segannya.hehe
enshaAllah.
nanti kite masak same2 yep.
=)