Tuesday, December 14, 2010

Selamat Tinggal


Sehari semalam direndam di dalam beras.
2 hari 1 malam ditinggalkan bersama pakcik kedai henfon.
Malangnya,tidak dapat diselamatkan.


Mintak maaf makhluk putih.
Jodoh kita tak panjang.
Semoga kamu berehat dengan aman.
Pengorbananmu ku kenang.
Terima kasih kawan.


tinggal kenangan

Nama : Makhluk putih
Spesies : SE W508
Tempoh Persahabatan : 5 bulan 
Detik pertemuan : Hadiah daripada Encik Idris kepada anak perempuannya yg careless. =.="

Dah nak sampai seminggu rosak,baru berani nak bagitahu abah.Cuak sebenarnya.

On Skype;
Saya : abah,handset kaklong rosak.
Abah : rosak?bakpe?
Saya : err..masuk mesin basuh.dah hantar kedai tapi tak boleh baiki.
Abah : oh.beli je  la yang baru.
Saya : ???? (muka blurr)
Abah : abah tengok model baru nokia tu pun ok jugak.C3 ke,C5 ke.
Saya : err.. ok!

Hehe.nasib baik tak kena marah.
Punya lah cuak sebab handset tu abah yang bagi.
Tapi,tak rasa nak pakai handset baru lagi kot sekarang.
Tak tahu nak beli handset apa pun.

Ada hikmahnya kot Allah tarik nikmat ni.
Kafarah dari Tuhan mungkin?
Panggilan buat diri yang semakin lalai,lagha.
Terimakasih ya Allah.
Atas peringatan yang dibalut kemas seribu hikmah ini.

notakaki : 
- oh ya,contact number semua lenyap dalam makhluk putih itu.jadi,sila perkenalkan diri kalau nak sms or call.
-lagi satu,dialog saya dengan abah tak lah se'skema' itu.sungguh dop reti langsung nok tulih semula loghat bahasa tranung dalang bentuk tulisang. ^_^


7 comments:

aLiYaH aHmAd said...

skrg mcm musim hp rosak pulak
semoga makhluk merah jambu saya yang sedang semput2 tu tak kan pergi buat masa ni

`Izzati Idris said...

amin.
sejuk sangat mungkin?
hehe.

azwan wahab said...

aah....btul2...mcm musim....hndset ak pon rosak gak
dh la baiki kna smpai 30 dnar....aaargh
[klu ak bli c7 ke, n8 ke lagi best...haish]<----smoga zhafir bca komen ni....hahaha

`Izzati Idris said...

ramai betul hp org yg rosak.
kenapakah??
ada sape-sape yg nak siasat?

Cidak said...

musim sejuk.kena pakaikan hirom utk henset..

kasi kasih sayang lebih skit..

azwan wahab said...

klu budak jpa mgkin sbb baru dpt duit kot.....tu yg nset pon nak merosakkan diri suruh beli yg baru....haha
tp klu mara ak tatau r cmna

`Izzati Idris said...

cidak ; mungkin juga.

azwan ; budak mara nset rosak sebab nak suruh budak jpa yg baru dpt duit belanja.

=)