Sunday, December 26, 2010

Menjemput Bidadari



Bila yakin telah tiba
Teguh di dalam jiwa
Kesabaran menjadi bunga


Sementara waktu berlalu

Penantian tak berarti sia sia

Saat perjalanan adalah pencarian diri



Laksana Zulaikha jalani hari

Sabar menanti Yusuf sang tambatan hati

Di penantian mencari diri
Memohonkan ampunan dipertemukan



Segera kan kujemput engkau bidadari

Bila tiba waktu ketemukan aku

Ya Ilahi Rabbi keras ku mencari diri sepenuh hati
Teguhkanlahku di langkah ini
Di pencarian hakikat diri
Dan izinkan kujemput bidadari
Untuk bersama menuju Mu mengisi hari


Kini yakin telah tiba

Teguh di dalam jiwa

Kesabaran adalah permata



Dan waktu terus berlalu

Penantian tak berarti sia sia

Saat perjalanan adalah pencarian diri



Laksana Adam dan Hawa

Turun ke bumi terpisah jarak waktu

Di penantian mencari diri
Memohonkan ampunan dipertemukan



Bidadari telah menyentuh hati

Teguhkan nurani

Bidadari telah menyapa jiwa
Memberikan makna



Segera kan kujemput engkau bidadari

Bila tiba waktu ketemukan aku

Ya Ilahi Rabbi keras ku mencari diri sepenuh hati
Teguhkanlahku di langkah ini


*semua orang nak update blog pasal tasjil,aku update pasal bidadari kira ok la kan?
*oh,lirik lagu ini sangat meaningful.kalau tak,takkan lah ada org dengar boleh tangkap leleh kan? ^_^


7 comments:

. :addin_syah: . said...

Assalamualaikum.

mmg meaningful lagu ni. :D
mcm kat buku versus .
awak pun peminat Hlovate kan ?? :D

. :addin_syah: . said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

haih..habis aku jd peminat setia lagu ni ijat..
kalu lepak abu hilal lg kekgi tubik lagu lain plop. hehe

-u-know-who-i-am

`Izzati Idris said...

hlovate?mestila.hehe.

i-know-who-are-you,bila kita nak lepak abu hilal sama-sama lagi ni..rindu ar-rayish doh ni.huhu

raihana said...

versus.
nampak simple

tapi jalan hidup perlu lebih indah..
harapnya.

Anonymous said...

sudoh doh la jadi peminat setia arayish. gemuk kekgi! ^^

Qee TM said...

sye suke gmba2 background yg dye gune!
ngehngehngeh