Saturday, February 19, 2011

DOMS

"DOMS stands for 'delayed onset muscle soreness' ,which describes a phenomenan of muscle pain,muscle soreness or uscle stiffness that is felt 12-48 hours after exercise,partticularly at the beginning of a new an exercise program,after a change in sports activities, or after a dramatic increase in  the duration or intensity of exercise." - sumber

Currently in this situation.And yes,it is quite annoyed.

Lagi-lagi bila; 

"zati,jalan pun dah macam orang dalam lepas pantang ni.ok ke tak?"

"ijat,sakit lagi ke?nak pergi markaz sihhiy?"

haih.tensi.tensi

-Izzati.Allah tarik sikit je nikmat ni.Dah merungut macam-macam.

=_=' *dush,untuk diri sendiri*


Betullah,manusia tu baru tahu nak bersyukur bila nikmat kena tarik.Allah tarik sikit je pun nikmat sihat yang dia bagi pinjam sekejap ni.Tu pun,macam-macam dah mengeluh.

*dush* lagi sekali..

Bila berat dah tak segan silu menambahkan angka,bila dah hari-hari mengepam makanan dan mengulit mata je kerja,ni lah jadinya.Dah 5 bulan x sentuh bat pingpong,tak buat vigorous exercise,tiba-tiba main non-stop dari pagi sampai maghrib,muscle-muscle semua pengsan terkejut sebab not well-prepared.Ingat nak main biasa-biasa je,buat lepas gian,tiba-tiba dapat masuk final.Double and single pulak tu.Sekali harung je dari saringan sampai final buat dalam masa sehari.Main pulak dengan otai-otai pingpong,legend-legend semua.Mahu tak berasap.Mantap gile semua-semua.*sungguh,segan.*

Tapi,nasib baik rumah merah menang no 3 tadi.Alhamdulillah.Sunguh rasa berbaloi sakit-sakit badan.Walaupun sumbangan taklah sebesar mana.Walaupun tak dapat turun padang tengok orang main untuk 2nd day,juga tak dapat tengok majlis penutup,tahniah,untuk kamu-kamu semua.Untuk yang menang main baling selipar,galah panjang,lompat getah,etc,etc.Kagum!*sebab tak reti lompat getah pun,baling selipar lagilah selalu kalah. =p*

bendera rumah yang sangat cun.setan dah bertukar jadi petani.
*credit to kak nana,the captain. =)


-moga Allah mudahkan urusan,beri kesembuhan.tak tahu macmammana nak berkejar-kejar pergi kelas yang jauh-jauh dan takdek gap setiap hari. =(
-dah tanam azam baru dengan pico.bertekad nak pergi main ping pong every weekend.taknak bagi muscle-muscle ni merajuk lagi. ^_^  *kak farhanah,kiteorg book rumah akak yep*
-bila cakap kat abah sakit sebab main,kena gelak je.haih.dah la tak menang.buat malu jep.balik cuti nanti memang la kena praktis dengan abah betul-betul.tu lah,dulu selalu ngelat bila abah ajak main.kan dah padan muka.*dush lagi*

8 comments:

Aliyah Al~Istiqamah said...

waa..korang nak main ping pong katr mana
orang tak terror ping pong ni pon nak main sama
haha

azwan wahab said...

ya....DOMS...ak turut terasa peritnya....hoho

nikqilah said...

eh samalah kite..
sakit tu
dh cm org2 tua berjalan
hehe

`Izzati Idris said...

aliyah ; rumah kak farhana jommmm

qila ; ada org terer urut dekat jim 4.sekejap je kaki saya dah ok.hehe

ahmad nazreiy said...

"zati,jalan pun dah macam orang dalam lepas pantang ni.ok ke tak?"

like gile ayat ni. hahaha.

btw, ouh. ko mkcik pingpong jgk ea...
sparring dgn aku ah..haha

`Izzati Idris said...

naz ; cissss!!!haha.aku tak terer,x berani dgn org terer2 ni. =p

Profesor Adab said...

Analisis Surah Al-Fatihah mengikut konteks bahasa arab dgn Al-Quran
http://rosemujahid.blogspot.com/2011/01/analisis-surah-al-fatihah-mengikut.html

Profesor Adab said...

Sumpahan Allah Adalah Untuk Siapa & Kepada Siapa?Mengapa? http://rosemujahid.blogspot.com/2011/02/sumpahan-allah-adalah-untuk-siapa.html