Tuesday, April 12, 2011

ummi




semalam,
baru jumpa lagu ni.ada kawan bagi dengar,masa nak stuy oc.sekali dengar,terus jatuh cinta.lepas tu terus dengar dan dengar,lagi dan lagi.ulang dan ulang.biarpun setiap kali itu,jiwa jadi sebak,air mata jatuh.

semalam juga,
call abah.niatnya nak revive semangat.nak motivational talks dari abah.exam dah dekat tapi tak ada perasaan pun nak ambik exam.teruk kan?

tapi,nada suara abah lain,tak ceria macam biasa.lepas tu abah cakap,'kaklong,ummi sakit'.
and abah pass telefon dekat ummi.tapi suara ummi tenang je.ummi cakap baru balik dari hospital,baru lepas kena diagnose dengan penyakit ini dan juga ini.sungguh-sungguh ummi cakap ummi ok je.ummi cakap tak teruk.ummi cakap jangan risau.

tahu je,ummi nak sedapkan hati anak dia.ummi tak nak bagi anak dia tension.ummi nak suruh anak dia fokus belajar.

bila tanya doktor nak buat treatment apa,ummi cakap,'kena buat operation,tapi tak apa lah.tunggu kaklong balik dulu la'.serius,terus rasa macam nak terbang balik malaysia time tu jugak. TT_TT

patutlah,mula-mula dulu,bila cakap tak nak balik cuti sem ni sebab nak pergi jalan,ummi tak bagi.
patutlah,bila cakap exam habis 30 hb tapi tiket balik 5 hb,abah suruh cepatkan tarikh tiket.

50 hari lagi.50 hari lagi.nak masa cepat-cepat berlalu.nak exam habis cepat-cepat.nak balik malaysia cepat-cepat.saya kena terus kuat,dan jadi makin kuat.saya kena tetap fokus.saya kena dekatkan diri dengan Pemilik hati saya.

kawan-kawan,mohon doa untuk ummi saya. (=

11 comments:

naza said...

semoga ummi ko x ape2

Aliyah Al~Istiqamah said...

semoga Allah permudahkan
jangan sedey2 ye izzati

Cidak said...

moga kuat.

nabilahhhh said...

jangan sedih2..izzati ko kn kuat....sbr byk2....k...
insyaAllah semua akn baik2 aja...
ada hikmah disebalik yang berlaku..

dentist-to-be said...

setiap yg berlaku tu ade hikmahnya..
metot doakan ummi zati cepat sembuh...
insyaallah~

Zafer Muslim said...

Ana, doakan ibu enti supaya sembuh dan sihat.

Jangan pernah berhenti berharap dengan Rabbul Jalil. :)

Anonymous said...

zatiiii.
soriii...
timing x bpe elok utk sye bgi lgu tuuu;((
asifahh

Anonymous said...

zatiiii.
soriii...
timing x bpe elok utk sye bgi lgu tuuu;((
asifahh

`Izzati Idris said...

to kawan-kawan;
terima kasih.

anon;
it's ok la dear.saya suka lagu tu.sangat2.kalau awk ta bg tak tahu pun lagu tu wujud.terima kasih taw! <3

Anonymous said...

ok!<3 =DD.hehe

nikqilah said...

semoga ummi zati cpt sembuh...